Wat we doen

Persoonlijk, praktisch, hands-on, met humor, mens én organisatie gericht.

Dat kun je van ons verwachten

Jouw organisatie bekijken door een generatiebril. Dat is wat we doen. Onze dienstverlening is divers en kent altijd twee kanten: de menskant en de organisatiekant. Die twee aspecten verbinden we met elkaar.

Dit doen we op een eigen en praktische manier, door mensen zelf te laten ervaren en ze te laten leren van en met elkaar. Onze workshops en trainingen zijn dynamisch en actief. We verzorgen geen lezingen waarin je naar generatieverhalen luistert, maar gaan samen aan de slag met de generaties die bij jouw organisatie, afdeling of team werken.

De kennis over generaties hebben we vertaald naar praktische en laagdrempelige oplossingen. Oplossingen waar je zelf mee aan de slag gaat onder (kortdurende) begeleiding van een deskundige.

Op een leuke, speelse en veilige manier worden de generatieverschillen ontdekt en gevoeld. Verschillen worden zichtbaar en men gaat met elkaar in gesprek om de crux te bespreken en vraagstukken die leven binnen de organisatie, de afdeling of het team te verhelderen.

Tijdens een aantal teamcoach sessies wordt de samenwerking tussen de generaties versterkt.  Uit iedere generatie wordt de optimale kracht ingezet en benut zodat resultaten behaald worden en het werkplezier wordt vergroot.

Dit onderdeel volgt op de ‘Workshop generaties tijdens het werk’. De verschillende generaties gaan de opgedane inzichten vertalen naar concrete acties voor op de werkvloer waar ze zelf mee aan de slag kan. Ook kunnen er adviezen uit voortkomen voor andere collega’s.

Afhankelijk van waar de crux zit bij jouw organisatie, denken en ontwikkelen we met je mee over hoe de hele organisatie generatieproof te maken.

Als de crux al bekend is bij de generaties zelf, dan kunnen we meteen samen aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld een actie zijn uit de workshop ‘Generaties in actie’ waar de betrokken zelf niet verantwoordelijk voor zijn en dit dus ook niet zelf kunnen organiseren.

Als de crux nog niet (helemaal) bekend is, dan organiseren we eerst een afdeling- en functieoverstijgende workshop om dit te achterhalen. Hierdoor ontstaan afdelings- en functieoverstijgende verbindingen op generatie niveau, waarin de werkende generaties vertegenwoordigd zijn om samen met elkaar zoals hierboven beschreven, de crux te inventariseren, verhelderen én om gedragen oplossingen te bedenken.

Iedere generatie komt met oplossingen vanuit hun optiek en vanuit hun kracht. Samen komen we dan tot mooie, generatieproof oplossingen die ook nog eens gedragen worden door alle geledingen binnen de organisatie. Een groep functionarissen die deskundig zijn op het “crux” vakgebied werken de oplossing vervolgens verder uit en zorgen dat deze geïmplementeerd wordt binnen de organisatie.

Is er een generatie niet vertegenwoordigd dan kunnen we indien nodig en gewenst een beroep doen op een panel van (netwerk)deskundigen uit die generatie.

Contact

Wil je meer weten over (één van) onze oplossingen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.